02
januari
2018

En månad – och sen…?

Zlatan Ibrahimovic har fått ett ”bakslag” i sitt opererade knä och blir därför borta ytterligare en månad. Zlatan skadades 20 april och kom tillbaka efter sju månader mot Newcastle United 18 november. Då sade han: ”Om folk kände till skadans omfattning skulle de vara chockerade över att jag alls kan spela.

Det handlade om mer än knäet, men vad behåller jag för mig själv.” Han framhöll också att han följt ett strikt schema i sin rehabträning ”och inte skyndat på någonting”.

Ändå är det nu uppenbart att han överskattat sin förmåga och kommit tillbaka för tidigt. Han har inte, som vore normalt, matchats i form i reservlaget utan direkt gått in på högsta nivå. Vad gäller uppträdandet i spelsituationer kan man konstatera att han är mil från matchform.

Än så länge har vi inte hört några nedsättande ord från Zlatans agent om de ortopeder som genomförde operationen, vilket tyder på att besluten om återkomsten tagits i samråd med klubbens egna läkare. Men om knäet nu håller på att rasa ihop en gång till kanske annandagens match mot Burnley var den sista i karriären.

Sedan återkomsten har avståndet till ledande Manchester City vuxit från 8 till 15 poäng samtidigt som Romelu Lukakus form gått spikrakt nedåt eftersom han inte förstår om det är han eller Zlatan som är lagets förste striker.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39