08
maj
2017

Fyra matcher rätt straff

Kennedy Igboananike räddade en poäng åt Örebro med sitt sena mål i andra omgångens match mot AFC (2–2). Men dessförinnan hade han sänkt AFC:s Ludvig Öhman med en armbåge i ryggen. Domaren såg ingenting. Förseelsen anmäldes i efterhand och straffet blev två veckors avstängning, vilket i klartext innebär fyra matcher.

ÖSK överklagade beslutet till Riksidrottsnämnden och hoppades att han skulle få spela söndagsmatchen mot Djurgården. RiN:s avslag kom klockan tio på förmiddagen. ÖSK:s tränare Alexander Axén blev då rosenrasande på precis allting som hade med situationen att göra: Att det anmäldes i efterhand, att videobilder får användas till detta, att handläggningen tog tid, att det var "tre pajasar" som tog beslutet, att avslaget på överklagandet kom på matchdagens morgon. Etc. Etc. Han tog också till ÖSK:s välbekanta gråtargrepp, nämligen att det är "mellanlag" som får ta smällen om SvFF vill komma åt någonting (=alltid vi i ÖSK!).

Men: Igboananike attackerade en spelare bakifrån utan att bollen var i närheten. Öhman hade inte en chans att gardera sig. Det var alltså ingen närkamp. Det var ett svinaktigt överfall och fyra matcher från läktaren är vad Igboananike behöver för att tänka över vad han vill med sitt bollsparkande. Frågan är nu om han ska ha sällskap av Axén.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39