10
april
2012

Get Real, IFK Göteborg!

Vad kul det är när uppblåsta, påklistrade "satsningar" bara spricker och pyser ut i tomma intet. Real Göteborg är efter två allsvenska omgångar inte längre så särskilt mycket Real.

Två förluster, noll poäng och ett stort och fett (?) frågetecken: Nordin Gerzic. I första matchen togs han av plan efter en timmes spel sedan han startat som vänstermittfältare. Mot Norrköping fick han hoppa in sista tio.

Vad är detta för dumheter? IFK Göteborg stod för vinterns dyraste övergång inom Allsvenskan, 7,5 miljoner, men har uppenbarligen inte tänkt så långt som de borde. Varför har man köpt Gerzic? Vilken roll skall han ha?

I Örebro spelade han offensiv mittfältare, en understödjare bakom centern i lagets 4–3–3-uppställning. Han hade därmed foten inblandad varje gång ÖSK gick till attack. Han var lagets nav. I Göteborg slänger man ut honom på en kant, kanske. Hellre ända ut till bänken, tycks det. Om den här omplaceringen skett i samband med ett tränarbyte i Örebro, då hade vi kunnat se röken stiga mot horisonten över den gamsla skostaden. Men som nyköpt tiger Nordin. Än så länge.

IFK har av tradition föredragit psykopater på mittfältet, som den glade stämplaren Pontus Wernbloom eller den något märkligt funtade Sebastian Eriksson.

Håkan Milds drängar vill inte så gärna överge sina specialiteter. Det blir istället saftigt material till ett nytt satiriskt kapitel om tränaren Mikael Stahre, efter den osnygga sortin från AIK och magplasket i Grekland. Det är väl snarast där det feta frågetecknet sitter.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39