30
januari
2017

Giffarna har deg

GIF Sundsvall är en hissåkare av rang, med sex allsvenska sejourer de senaste 30 åren. 2017 blir tredje året i den pågående vändan. Aldrig tidigare har Giffarna sålt spelare i samma omfattning som under det senaste året:

* Joakim Nilsson (mittback) till Elfsborg förra vintern för 5 mkr.
* Rúnar Már Sigurjónsson (mittfältare) till Grasshoppers i somras för 3 mkr.
* Stefan Silva (center) till Palermo nu i januari för 8 mkr.

Nilsson kom från Älgarna som 16-åring, Sigurjónsson är en av flera islänningar som passerat igenom laget på senare år och Silva började i stockholmska Akropolis men upptäcktes i Sirius. Alla tre har gått vidare relativt snabbt efter sin A-lagsdebut i klubben och 16 miljoner på intäktskontot är finfina pengar för GIF Sundsvall. Lägg till detta Emil Forsbergs övergång från Malmö till Leipzig i januari 2015, där en klausul gav Giffarna knappt 7 mkr.

Transferpengarna ger en grundtrygghet för en klubb som i regel får anstränga sig för att undgå återkvalsplatsen. Det ökar framtidstron men det höjer också förväntningarna på scoutingavdelningen, som måste vaska fram nya guldklimpar. Å andra sidan lär nu både spelare och agenter förstå att en flytt till Sundsvall inte är detsamma som att hamna ute på tundran. Det går att ta sig till Europa även härifrån. Ytterligare ett argument för att välja GIF Sundsvall.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39