06
februari
2017

Hur tänker man i IFK Norrköping?

AIK har sålt Alexander Isak och Ebenezer Ofori för sammanlagt över 100 miljoner och går på offensiven genom att värva Kristoffer Olsson från Midtjylland och låna in Simon Thern från Heerenveen.

Toppkonkurrenten IFK Norrköping är inte i närheten av att förstärka på samma sätt, trots att man under det senaste året sålt spelare för ca 65 miljoner. Det är märkligt, särskilt med tanke på att klubben ser ut att gå mot nytt rekord vad gäller säsongsbiljetter. Förra året sålde man 6 938. Målet i år är 8 000 (i skrivande stund 6 091, före slutrushen i mars).

Intresset är alltså på topp. Trots den mer än lovligt mesiga insatsen i förra årets Champions League-kval. Trots att spelstyrkan sjönk betydligt efter förra årets försäljningar (mästarförsvaret slutade med en tredjeplats). IFK-fansen blev med rätta sura över att klubben vek ner sig i kampen om att få hem Kristoffer Olsson från Danmark.

Om IFK-basen Peter Hunt brydde sig det minsta om sin klubbs bakgrund skulle han för länge sedan insett att publikintresset i Norrköping är allt annat än beständigt. Han skulle också ha förstått att man måste bjuda tillbaka. Annars har man ingen publik kvar. Det lag IFK har nu kommer inte att kunna försvara tredjeplatsen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39