20
november
2017

I skuggan av Zlatan

Zlatan Ibrahimovic ska inte med till VM. Åtminstone inte om man får tro den undersökning som Expressen lät Demoskop genomföra efter Sveriges lyckade VM-kval mot Italien. Nära två tredjedelar (63%) av de 1011 tillfrågade anser att det blir bättre utan. Frågan ställdes alltså precis efter landslagets 0–0 i Milano och före Zlatans återkomst med inhoppet mot Newcastle United.

Förutsättningarna för frågeställningen gör att det här inte ska ses som ett stöd för förbundskapten Janne Andersson. Däremot har Expressen nu fastställt ett initialt värde vad gäller denna fråga. Om knät håller kommer opinionen med stor säkerhet att gradvis förskjutas i Zlatans favör.

I takt med detta kommer skuggan att lägra sig över Anderssons VM-förberedelser. ”Ska du ta ut honom?”, ”Ska han med till VM?” etc i all oändlighet. Jag fruktar att det närmaste halvåret kommer att slita något oerhört på förbundskaptenen.

• Jönköpings Södra åkte ur och lokalpolitikerna, som nu slipper bygga ny arena, pustar ut.

• Tänk om damlandslaget spelat med öppna kort i sitt försök att skapa opinion för högre ersättningar. Då hade man inte behövt bry sig om eländet.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39