27
december
2016

Infantino ger sig inte

I förra veckan berättade jag om FIFA-basen Gianni Infantino och hans snillrika förslag om 48 lag i VM-slutspelet. Det fanns mera i hans tomtesäck. Ett annat förslag gäller FIFA:s VM för klubblag.

Det är en tävling som seglat snett sedan den gamla Världscupen (ursprungligen ett möte mellan vinnarna av Europacupen och Copa Libertadores i Sydamerika) förvandlades till en miniturnering med sju deltagare. Den spelas i Japan varje år. Den har nyligen avgjorts. Vem vann? Ja, där ser ni själva. Få bryr sig om den (svaret är Real Madrid).

Infantino vill ha 32 lag och spel mellan 10 och 30 juni. Läs den meningen igen och försök sedan få in ett EM-slutspel i samma kalender. Infantinos båda förslag har det gemensamt att de värvar röster i alla världsdelar utom Europa och Sydamerika och därför garanterar att han blir omvald i all evighet. Här, kära läsare, har vi en kille som med en fnysning kan avfärda både Havelange och Blatter som "amatörer". Förslagen läggs fram i Zürich 9–10 januari.

Något betydligt roligare: Sead Haksabanovic (Halmstad), Joel Asoro (Sunderland), Alexander Isak (AIK) och Mattias Svanberg (Malmö) – alla födda 1999 – är svensk fotbolls största löften just nu. Undrar just vilka klubbar de tillhör vid den här tiden nästa år.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39