22
mars
2016

Ingen rök utan eld

Svensk Elitfotbolls "dialog" med fansen går vidare. Det senaste greppet – att lägga avspark i cupkvartsfinalen AIK–Hammarby halv sju, så att man hinner vädra ut röken till klockan sju – måste ses som en framgång.

På så sätt får kortsidans narcissister sitt lystmäte tillgodosett. Lyckan fullkomligt strålar kring Mats Enquist samtidigt som supporterunionens ordförande tillfälligt lyfter på sin nödvändiga skidmask så att vi alla kan se att även hon är nöjd. Puss!

Otroligt bra tänkt. Men skit för all del i spelarna. Första halvlek i den matchen var rena såsen. Vad annars efter en halvtimmes fördröjning? Spelarna tycks inte varken vilja eller våga påverka fansens beteende. Man verkar generellt sett heller inte ha särdeles mycket att komma med vad gäller underlaget. Ingen är nöjd med vad som bjuds på förträffliga Tele2. "Betong" har det sagts. Nu får vi höra att det alldeles för dyrt att byta matta. Därmed drabbas två av seriens lag. Överraskande och märkligt. Konstgräs som är så bra, särskilt för oss (lättlurade idioter) i Norden. Publiken märker dock ingen skillnad och allt får därför bli vid det vanliga.

Zlatan Ibrahimovic bor i en stad (Paris) där säkerhetspolisen är på helspänn för att förhindra nya attentat. Nu avstår han torsdagens landskamp, som spelas i ett land (Turkiet) där det smäller mest hela tiden. "Det är ett sätt att försöka bevara hans superform till EM i sommar", säger förbundskapten Erik Hamrén. Instämmer. Möjligheterna till det ökar onekligen om han har huvudet och benen i behåll. Samtidigt är nog så att Rosa går på bal och lämnar finaste smycket hemma eftersom hon inte riktigt litar på busarna i det kvarter där festen hålls. Övriga spelare då? Säkerhetsavdelningen har gjort sin bedömning: "Sorry, boys – you are expendable." Vi får se hur vettigt beslutet är att alls åka till Antalya.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39