25
mars
2019

Ingenting har hänt

Inför valet i höstas talades det om faran för ”främmande makts påverkanskampanj” på detsamma. En sådan består i princip av ryktesspridning via halvofficiella kanaler. Nu är det nog så att fotbollslandslaget hamnat i klistret med liknande bekymmer.

När media talar om Emil Forsbergs och Victor Nilsson Lindelöfs halvdana relationer med landslagsledningen gör man det utifrån vad som stått i tyska Bild-Zeitung samt hänvisande till ”uppgifter”. Den tyska blaskan har väl aldrig varit något sanningsvittne. ”Uppgifter” är inte mycket bättre. Det är, skulle jag säga, illasinnat skvaller från en källa som vill någon illa men som inte själv törs stå för det.

Varför medverkar då Fotbollskanalen, Expressen och Aftonbladet till att sprida sådant? Antagligen därför att man får feber inför dessa ”uppgifter” och blir livrädda för att någon annan ska hinna före och därmed framstå som mera insatt med bättre kanaler.

Motmedlet är att nysta baklänges och ta reda på vem som har något att vinna på det här. Kanske en agent som vill ha in ”sina” spelare i laget på bekostnad av andra(s). Kanske någon som känner sig försmådd. Kanske borde administrative chefen Stefan Pettersson ta ett fastare grepp om nyhetsflödet.

Hur som helst: Här har ingenting hänt. Cirkulera!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39