04
september
2016

Jimmy svalde hela betet

Jimmy Durmaz har gråtit ut. Det är synd om honom. Han är så ensam, nämligen. Åtminstone på landslagssamlingarna. Ingen Zlatan. Ingen Zengin. Och de övriga verkar han inte vara särskilt bekant med.

Men han är inte mera bortkommen än att han gör som Zlatan sagt och puffar för dennes återkomst i blågult. Durmaz vill få igång snacket om att "det är tomt efter Zlatan" men vill samtidigt inte säga vad de inbördes talat om. Sådant kallas giftspridning.

För egen del vill jag gärna tro att Jimmy Durmaz är uttagen för att få en möjlighet att göra bort sig. Han har i så fall svalt betet och kan i fortsättningen antagligen koncentrera sig på sin bänkplats i nya klubben Toulouse, där han enligt egen utsago ska börja bygga muskler för att hänga med i svängarna. Bara att sätta igång med bänkpressen.

• Svensk Elitfotboll röstade ner Malmö FF:s motion om konstgräsförbud (endast AIK stödde). "Det vore en återgång till centralstyrning á la Sovjetunionen" sade Elfsborgs Bo Johansson. Men frågan ska trots det utredas. Förhoppningsvis kommer man så här dags nästa år fram till att naturgräs eller hybridgräs är acceptabelt medan dagens rena konstgräsmattor på sikt bör skickas till återvinning. Johansson bör nog boka en hjullastare.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39