26
september
2016

Kosovare får sista ordet

Om den som är stor inte är snäll kan saker och ting snart skena iväg och bli hur löjliga som helst. Som just nu i Manchester. Där har Manchester Citys damlag blivit engelska ligamästare. Detta skedde i helgen, med en omgång kvar att spela.

I laget spelar numera Kosovare Asllani. Att hon och Pep Guardiola numera återfinns i samma klubb är nog nästan för mycket, åtminstone för Zlatan Ibrahimovic. Ni minns kanske hur det var på senhösten 2014. Asllani och Caroline Seger molteg på Fotbollsgalan, när övriga församlingen klappade sönder handflatorna i pur hänförelse över Zlatans 43:e Guldboll. Anledningen var hans "cykelskämt" om svensk damfotboll, avfyrat på nämnda gala året före. Ingen i damlandslaget var road av det skämtet. Asllani och Seger markerade på detta sätt hur det låg till.

Några veckor senare hämnades Zlatan på hemmaplan (Paris), genom att kräva "damfritt" när det svenska kungaparet skulle hälsa på PSG. Asllani, Seger och lagets kapten Sabrine Delannoy fick inte skaka hand med CeGe. Jag vill inte påstå att Man Citys damtitel ökar pressen på Man Uniteds herrar. Men någon är antagligen irriterad och funderar nu på ett sätt att paja segerfesten. Tillräckligt för att starta ett krig i vissa delar av världen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39