03
maj
2016

Leicester rakt upp och ner

Ibland får man ta det onda med det goda. Att Leicester City vinner ligan är ingen höjdare. Jag har sagt det förr och upprepar det gärna: Det är ett ruffigt, riskminimerande lag som spelar på kontring.

Skitfotboll. Men att det är avgjort i toppen betyder att Spurs inte behöver anstränga sig i slutmatchen borta mot Newcastle United. Därmed ökar möjligheterna för Bisters engelska favoritlag att klara sig kvar ytterligare ett år.

Ingen hade väl trott att Leicester skulle vinna. Förhandstipsen gick ju i själva verket åt rakt motsatt håll. Ägna gärna en tanke åt denna tidnings Premier League-expert, herr Spångberg. Han är, vad jag förstår, nära en existentiell kris. Han har så här i säsongens slutskede setts läsa ligatabellen stående på händer. Anledningen är ... hur ska jag uttrycka det ... känslig. Herr Spångberg hade nämligen – tvärsäkert – satt Leicester City som lag #20 i sitt förhandstips. En miss av den magnituden är antagligen lika svår att åstadkomma som 13 fel på en stryktipsrad.

Nu är det så här: Både jag och herr Spångberg är principfasta män, så bli inte alltför överraskade om tipset står fast när det är dags för ny säsong fram i augusti. Under tiden glädjer jag mig åt Andros Townsends frisparksmål för Newcastle mot Crystal Palace. Men jag misstänker å andra sidan att just det är det enda han egentligen behärskar i ämnet fotboll.

• När deltagarna i Fotbollsmåndag ägnar flera minuter åt ett till synes allvarligt resonemang om Rasmus Elms EM-kandidatur inser jag att livet är alldeles för kort för att lyssna på sådan smörja. Det skulle kännas lite bättre om de här betal-tv-nissarna ägnade sig åt kritisk granskning istället för att med förställda gravallvarliga röster försöka bygga luftslott. Lundh är i vanlig ordning beredd att hålla med om precis vad som helst.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39