25
november
2018

Matchhjälte med hemligheter?

AFC Eskilstuna slog ut Brommapojkarna i kvalet och återvänder till Allsvenskan. Jubel inom AFC men knappast någon annanstans och bytet BP/AFC går egentligen spårlöst förbi. Ingendera laget drar publik. Men en man hade mycket att säga om både sin egen insats och motståndarna.

Det handlar om AFC:s matchvinnare Bajram Ajeti, som spelade för BP i våras. Han berättade redan inför kvalet om sin vår i BP och hur han påtalat ohållbarheten i det regemente som tränaren Luís Pimenta förde ”men ingen ville stå bakom mig”. Det låter modigt, rättrådigt och initiativkraftigt. Pimenta fimpade Ajeti innan han själv fimpades efter märkliga tidningsuppgifter om hur det gick till på lagets träningar.

Men – stopp ett tag nu. Pimenta värvade Ajeti till BP inför denna säsong därför att de båda samarbetat en gång tidigare. Det var under 2014, när Pimenta förde Kongsvinger till seger i norska tredjedivisionen. Ajeti hade ett hyfsat år (19 matcher/10 mål).

Med tanke på det verkar det finnas en hund begraven här, dold under lager av klubbyten och hastiga sortier. AFC är nämligen Ajetis sjunde klubb efter året i Kongsvinger. Sju klubbar på fyra säsonger. Aftonbladet och Expressen kanske skulle gräva lite djupare innan man offentliggör angrepp från en spelare med dylikt cv.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39