06
mars
2017

Mindre svett i Hammarby

Hammarby har två år i rad hängt kvar i Allsvenskan genom att, med svärdet hängande över sig, ändra spelstil. Bort med tankeexperimenten, bort med krusidullerna och det fåfänga pyntet. Tillbaka till ett enkelt och disciplinerat 4–4–2. I och med den manövern bröts bedrövliga trender båda åren.

Enligt min mening var greppet möjligt därför att spelarna stod på en solid grund rent fysiskt. Den dåliga formkurvan berodde alltså inte på att spelarna konstant tog slut i andra halvlek, mera på att de fått taktiska instruktioner som övergick deras tekniska kompetens.

Efter vinterns tränarbyte, från Nanne Bergstrand till Jakob Michelsen, förstod fysansvarige Claes Hellgren att hans tjänster inte var efterfrågade i samma utsträckning som tidigare. Istället för att utveckla fysträningsinnehållet, som hittills haft ett utrymme på tre pass i veckan, bestämde Michelsen att det räckte med ett. Hellgren sade upp sig och är nu ersatt med Jimmy Lidberg, som är nöjd och glad med detta enda träningstillfälle per vecka.

Jag undrar vilket skick spelarna kommer att befinna sig i från mitten av september och fram till målsnöret. Kan bli så att mentale coachen Anders Friberg blir överarbetad och går in i väggen i höjd med Allhelgona.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39