03
april
2012

Örebro har stora problem

Skillnaden mellan att släppa in tre mål (och vinna matchen) och att släppa in fyra (och förlora densamma) är milsvid. Fråga Åtvidabergs Henrik Gustavsson och Örebros Jonas Sandqvist.

Gustavsson har stått stadigt parkerad i ÅFF-målet sedan 1998, och bara missat en handfull matcher på vägen. Sandqvist har däremot inte spelat regelbundet sedan 2009, året då han lämnade Malmö FF för att göra karriär utomlands. Han är ny i ÖSK, där ledningen misslyckats med att hitta en given efterträdare till John Alvbåge och istället framhåller att det råder en "konkurrenssituation" mellan Sandqvist och Tomer Chencinski.

Att det inte finns någon given etta i målet är bara ett av problemen med årets ÖSK, där även backlinjen innehåller ett par osäkra kort. Pålitliga rundningsmärket Haginge är av någon anledning fortfarande förstaval till höger. Lumbana premiärspelade i mitten. Vi får se hur det går för honom framöver.

Örebro, som var trea i serien 2010, började förra året göra sina anhängare nervösa. Detta i takt med att bärande delar i laget byttes ut och fick ersättare som prioriterade sig själva framför laget. Mot ÅFF gjorde försvaret misstag på misstag medan man mot slutet av matchen kunde ta sig samman offensivt och få till en press mot östgötarna (kom ihåg att ÖSK spelade hemma).

Tränaren Sixten Boström har nu en hel del att fundera på. Skall han byta målvakt redan nu – i konkurrensens namn – och riskera att hans ena målvakts självförtroende bryts i småbitar? Eller skall han låta Sandqvist stå kvar, och riskera att flera bollar rasar in? Eller är det kanske i fyrbackslinjen som det verkliga felet sitter?

Och i Göteborg springer ÖSK:s förre spelfördelare på en kant i en klubb som storsatsat. För hans egen del betyder det att de sega gubbarna på innermittfältet skall ha bollen först och att han själv kommer i andra hand. Svår omställning. Men välbetald.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39