08
april
2019

Sanningen om Lahne?

Brommapojkarnas unge Jack Lahne lånas av AIK under Allsvenskans vårsäsong för att sedan ge sig av till Amiens. Från BP:s håll har man framhållit att byråkratiska besvärligheter, relaterade till FIFA:s krav för övergångar av spelare under 18 (Lahne fyller 18 den 24 oktober), skulle vara anledningen till att han stannar i landet under våren. Må så vara, men han har faktiskt en bit kvar dit när övergången skall ske, den sista juli.

BP:s sportchef Roberth Björknesjö säger att det bästa för honom i rådande situation är att få spela matcher [istället för att sitta i Frankrike och vänta på nästa transferfönster]. Han säger också att ”allt är skyddat” utifall att Lahne skulle skada sig i AIK och denna BP:s hittills största affär i så fall skull gå i stöpet.

Men: Amiens har idag, med sju omgångar kvar att spela, sju poäng ner till kvalplats och åtta till nedflyttning. Vad händer om marginalen går förlorad? Om detta sägs ingenting. Bister är inte helt säker på att Amiens är kapabelt att stå vid sina löften vid en nedflyttning (ett scenario som inte kan räknas bort) och att det är där skon klämmer på riktigt. Att konkurrensen i AIK – och AIK:s spelstil – knappast öppnar för en fjärilstunn junior är en annan sak.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39