14
februari
2012

Satsa på Torts och Henke

Tanken är egentligen förbjuden för en sann anhängare (som Bister). Men för den som spekulerar i klubbars lycka och olycka inom de stora bollsporterna (alltså denna tidnings läsare) kanske det kan vara dags att lassa upp en pengasäck på bordet för att satsa allt på New York Rangers som vinnare av Stanley Cup.

Lagets coach John Tortorella kan den 23 februari treårsjubilera på sin post. Samtidigt är det jämnt 30 år sedan han spelade i Sveriges division III Södra D med Kristianstads IK.

Med Torts vid rodret har Rangers kunnat slutföra den kursändring som påbörjades under lockouten 2004/05. Idag bygger laget snarare på egna draftval än på kontrakterandet av "profiler" (=spelare som kostar mycket men som är ovilliga att lära nytt). Den främsta anledningen till ändringen är införandet av lönetaket. Idag har Rangers en kärna av spelare som gjort sin NHL-debut med laget: Henrik Lundqvist, backarna Marc Staal, Dan Girardi, Michael Del Zotto och Ryan McDonagh samt forwards Ryan Callahan, Brandon Dubinsky, Derek Stepan, Artem Anisimov och Carl Hagelin. Stjärnorna Marian Gaborik och Brad Richards är spelare utifrån med erfarenhet som gör de andra bättre (skillnad mot tidigare ...).

Rangers kursändring innebär att man idag har ett lag som villigt gör sig till sin tränares redskap. De blå biffar på utmed sargerna och täcker skott framför Henke så det bara blixtrar om det. Nackdelen är i så fall att det ibland kan gå trögt i det egna offensiva spelet och att varje seger då kostar oerhört mycket energi.

Om nu New York Rangers har tänkt sig att vinna Stanley Cup, så får man samtidigt ställa in sig på att det kommer att kosta, sisådär sju matcher i varje slutspelsomgång.

Men: Hellre Rangers och Stanley Cup än Milan och Champions League.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39