10
september
2018

Sex i baken för Hamrén

Erik Hamrén är tillbaka i europeisk fotboll. Efter en tid som sportchef/manager för Mamelodi Sundowns i Sydafrika är han nu Islands förbundskapten. Välkomstsaluten blev förödande. Debuten, borta mot Schweiz i UEFA-snillenas nya turnering Nations League, slutade nämligen med schweizisk seger, 6–0.

”När de gjorde 3–0 på en frispark tappade vi allt. Organisationen, tron. Det är mitt ansvar”, kommenterade Hamrén för C More. Mönstret känns bekant.

Islands skara av anhängare bör ställa in sig på en återgång till (inte så) gamla tider, ty den man som nu har tagit över är inte kapabel att bygga vidare på det hus som restes av Lars Lagerbäck. Hamrén har visat det förr, när han ledde blågult, och kommer nu eftertryckligt att visa det igen.

För övrigt kan man klia sig i skallen angående Brommapojkarna. Sveriges mest angelägna elitklubb – som i sina veckobrev framhåller sin betydelse i socialt och samhälleligt avseende – släppte flaggskeppet (A-laget) vind för våg när ansvaret lades i händerna på sportchefen Daniel Majstorovic, som numera mest är berömd för att Zlatan bjuder honom på middag när Z då och då dyker upp i Stockholm. Majstorovic anställde en tränare vars personlighetsdrag stämde väl överens med hans egna.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39