26
februari
2017

Srivaddhanaprabha...

Srivaddhanaprabha är namnet på den man som i förra veckan sparkade Leicester Citys manager Claudio Ranieri, enligt uppgift sedan han dagarna före skrutit om att så skulle ske.

Han gjorde det därför att han kunde och därför att hyllningarna efter klubbens ligaguld förra våren nu förbytts i nyfikna och besvärande frågor om vad som är "fel" i klubben. Den mäktige ägaren, totalt renons på hur fotbollen fungerar, har antagligen tolkat denna säsongs resultat som en personlig förolämpning. Efter att ha blivit utsatt för något så oerhört måste man visa beslutsamhet. Man måste agera.

Vad mannen med det långa namnet inte kan förstå är att Leicester Citys ligaguld är något lika enastående och obegripligt som Coventry Citys FA-cuptriumf för 30 år sedan. En gång och aldrig mer. Kanske borde han istället ha försökt vårda minnet av framgången. För ligasegern var Ranieris förtjänst. Och Ranieri har inte blivit en sämre manager för att han inte klarar att ensam stå emot och parera all uppmärksamhet som kommit efter den oväntade framgången. Däremot kan man förmoda att Srivaddhanaprabha varit en usel ordförande mest hela tiden. Otacksamma dj-l.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39