21
maj
2018

Ständigt denne Sundgren

Hammarby leder Allsvenskan. Men hur förvaltar man sin position? Som en hal tvål eller som en het potatis? Frågorna hopar sig efter det förlorade derbyt mot AIK. Hammarby släppte sin laguppställning ett dygn före avspark.

På så sätt gav man motståndarna möjlighet att förbereda sig bättre. Om man ger ett lag tränat av Rikard Norling den extra marginalen får man nog, till sist, skylla sig själv.

Matchen avgjordes via en märkligt tolkad situation. AIK tilldömdes en straffspark efter en närkamp mellan Jiloan Hamad och Daniel Sundgren. Den sistnämnde, som för en tid sedan (och då flinande) lyckades få Djurgårdens nye armenier Yura Movsisyan utvisad, ansåg den här gången att straffsparken var ”solklar” och att den föregående knuffen från hans sida var ”en annan situation”. Sundgren knuffade undan Hamad som sedan handlöst föll varpå Sundgren själv bekvämt lade sig tillrätta på konstgräset och visade på att han faktiskt hade jätte-jätte ont i sitt lilla ben. Sundgren är en fjant.

Att domaren gick på det kan inte ses som en merit. Men att AIK, trots alla sina skador, närmar sig Hammarby i toppen slår an tonen inför den långa höstsäsongen. Hammarbyspelarnas rop efteråt om tråkigt AIK-spel är dessvärre ytterligare ett tecken på att laget har svårt att hantera sin status.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39