16
januari
2017

Svår sits för Isak

Sagan Alexander Isak verkar ha häxan Pomperipossa i en biroll. "Jag vill ju spela fotboll", tänker lille Alexander. Men häxan väser "Ta pengarna!".

Den än så länge omyndige AIK:aren får utstå ett tryck som kommer från alla håll. AIK vill ha 95 miljoner för att få (tillfällig) rätsida på sin ekonomi. Agenten vill ha provisionen. Men hur går tongångarna inom familjen? Finns det alls någon frizon för en 17-åring som uppvaktas av världens mest uppblåsta fotbollsklubb?

Inga beslut bör tas utan konsultation av Martin Ødegaard, den året äldre norrmannen som i januari 2015 plockades av Real Madrid. Han har hållits i B-laget under två år (60 matcher/5 mål) men är sedan årsskiftet utlånad till Heerenveen. Just att han lånats ut till det som brukar vara en bra startplattform för svenskar är talande. Möjligen har det gått för fort. Möjligen har miljön i Madrid bidragit till att trubba av hans lust för fotboll. Det är bara som jag tror. Men Alexander Isak bör ta reda på hur det verkligen förhåller sig innan något kontrakt skrivs under.

Han tycks oavsett vilket bli kvar i AIK under våren. Om det blir som utlånad efter påskrift kommer vi att få se en ung spelare som vaktar sina ben inför avresan. Det är inte särskilt bra det heller. Det är åt h-e för mycket pengar inblandat.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39