14
november
2016

Tröga fötter både här och där

Sveriges förlust mot Frankrike i Paris bokförs under den antikt klingande rubriken "Ett fall framåt". Man kan gräma sig över domarens bedömningsmiss när fransmännen gjorde sitt segermål. Men det är att bränna energi alldeles onödan. Bättre då att vända och vrida på sådant som faktiskt kan påverkas.

Jag trodde på förhand Emil Krafth utan vidare skulle fylla vakansen efter skadade Mikael Lustig (rätt), att bytet från Martin Olsson till Ludwig Augustinsson ute till vänster skulle vara en försvagning (fel) och att det längst fram skulle finnas täckning för avanmälde Marcus Berg (fel).

Augustinsson balanserar sina rusher bättre, riktar sina inlägg bättre och ger mera plats åt Emil Forsberg. Bergs ersättare Guidetti var däremot otymplig och jag håller det inte för otroligt att Berg stått bättre till eller hunnit få fram foten i något av de lägen som uppstod framför Hugo Lloris. Guidetti spelar inte hela matcher i Spanien och verkade bortkommen. Lika illa är det för inhopparen Isaac Kiese Thelin.

• Samma sak ser vi i Manchester, där Zlatan Ibrahimovic nu skyller sin usla form på klubbens tränare. Sanningen är väl snarare att han fyllt 35 och att han nu är uppe mot en motståndare som för eller senare alltid vinner – tiden.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39