03
oktober
2016

Vettet regerar i landslaget

Janne Anderssons trupputtagning inför kvalmatcherna mot Luxemburg (fredag) och Bulgarien (måndag) länder honom till heder. Den rent av befäste hans trovärdighet som ansvarsmedveten förbundskapten.

Anledningen var att Emir Kujovic inte kom med. Inget ont om Kujovic. Men han har hamnat på bänken efter flytten från IFK Norrköping till Gent. Andersson valde därför bort en bänkad spelare till förmån för en ordinarie (Toivonen).

Det beslutet visar två saker: För det första att det numera råder en sund konkurrenssituation i landslaget. För det andra att ingen favoriseras (Andersson och Kujovic var ju i samma klubb fram till för några månader sedan). Ett kanonbeslut, som det kommer att visa sig framöver.

• Jag är inte lika imponerad av hur SvFF:s Disciplinnämnd och Besvärsnämnd har hanterat ärendet med den avbrutna matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund. Ställningen var 1–1 när en person, uppenbarligen tillsagd att göra så, sprang in och attackerade ÖFK:s målvakt. I första instans fick ÖFK segern med 3–0. I nästa ändrades det till 1–1. Det enda rimliga, eftersom missdådaren inte hade med någotdera laget att göra. Men det var också ett kappvändarbeslut, med tanke på striden kring kvalstrecket. Ryggradslöst rakt igenom.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39