04
december
2017

Yngst och dyrast?

Två unga göteborgare kommer att flytta utomlands. Det gäller Örgrytes 17-åring Mohamed Said, gossen som med två mål i sitt inhopp i kvalreturen mot Mjällby säkrade ÖIS fortsatta kontrakt i Superettan, samt IFK Göteborgs 18-årige målvakt Pontus Dahlberg, som gjorde en kanonsäsong som debutant 2017.

Mohamed Said är inbjuden att träna med Real Sociedads akademi. Där har ÖIS och den baskiska klubben ett fastlagt samarbete. Pontus Dahlberg har däremot tre klubbar i hasorna – RB Leipzig, Watford och Napoli. Spontant hoppas jag han hamnar i Bundesliga. Om det går bra där ligger världen öppen.

IFK Göteborg ser med viss begeistring hur intresset byggs upp och dreglar säkert vid tanken på att Pontus troligen blir den dyraste IFK-exporten genom tiderna, ett rekord som för tillfället innehas av Marcus Berg, 34 mkr till Groningen 2007.

För Mohamed Said gäller att så snart som möjligt komma bort från ÖIS, som rimligen inte har några egna möjligheter att fostra honom i en utvecklande miljö. För IFK gäller dock bara att få in pengar. Klubben är som vanligt illa ute men har här en chans att för en gångs skull få bra betalt trots att spelaren som säljs är relativt oerfaren.

Men egentligen betyder det att båda klubbarna är körda på lång sikt. ÖIS sitter där de sitter och IFK kommer att stoppa in pengarna i ett av sina många svarta hål. Swopp! Borta!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39