11
juni
2018

Yttrarna Sveriges nyckelspelare i VM?

Janne Andersson håller färgen. Men vem som helst skulle bli brydd av landslagets oförmåga att göra mål.

Totalt sett såg det bra ut i kvalet med 26–9 på tio matcher. Men 17 av de målen gjordes på gruppens två sämsta lag, Luxemburg och Vitryssland. Räknar man bort dem blir det 9–9, på sex matcher. Det är 1,5 per match åt vardera hållet mot kvalificerat motstånd.

I play-off mot Italien blev enda målet på 180 minuter avgörande. Under våren (vinterlägret borträknat) är målskillnaden 1–3 på fyra matcher.

Försvaret håller mer än väl. Men håller det på bekostnad av anfallet? Yttermittfältarna blir nyckelspelare och det är där Andersson i första hand kommer att göra sina byten, för att ha fräscht folk som orkar kontra tiden ut. Forsberg och Claesson är de smartaste i laget och kapabla att hitta på saker på egen hand. Durmaz blir lika viktig som avlösare.

Så ser Sveriges plan ut. Men nu har vi även motståndare och domare att ta hänsyn till. Hur parerar den svenska lagledningen skador och avstängningar? Är förläggningen vald med eftertanke? Det är många faktorer som ligger utanför vad ledning och spelare själva kan påverka. Men räkna med ett defensivt Sverige. Och hopas på att man orkar kontra när tillfälle ges.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39