19
april
2016

Zlatan till Kina!

Idén med en ny förbundskapten i höst börjar sätta sig. Men då uppstår frågan: Hur återvinner man den gamle? Tror inte Zlatan är intresserad av vidare samarbete. Vad göra? Först och främst fira födelsedagen ordentligt, ty i höjd med 27 juni (då de tre sista åttondelarna spelas nere i Frankrike) lär han vara entledigad för gott.

Med huset i Mölnlycke som utgångspunkt vill Bister föreslå att Hamrén köper in sig i Dressmann på Femmanstorg i Göteborg. Där vore hans roll given. Nämligen att följa i fotspåren på klassiska boxningsvärldsmästare som Jack Dempsey och Joe Louis. Båda blev greeters, Louis utanför Ceasars Palace Casino i Las Vegas och Dempsey i sin egen restaurang på Broadway i New York. Det som gör Hamréns framtidsutsikter så intressanta är att hans tal redan nu är mer eller mindre obegripligt. Louis och Dempsey behövde några extra årtionden för att nå dit. Vem skulle inte vilja bli haffad av den babblande Jerka, indragen i butiken och tvingad köpa ett par boxershorts?

Det riktigt intressanta är naturligtvis vart Zlatan tar vägen. Ryktena om Premier League är skrönor, tro inte annat. Hans agent placerar den typen av rykten så här års. Bisters tips: Kina. I så fall får frågan om Zlatan väntade intrång i OS-truppen en automatisk lösning.

• En krönikör i Norrköping (NT-ÖD) föreslår att IFK ska lugna ner sig till efter säsongen med att söka Janne Anderssons efterträdare. Den briljanta idén är att Stefan Hellberg ska leda laget under hösten, assisterad av Mathias Florén. För det första tror jag inte Hellberg är lockad. För det andra borde krönikören vara lite bättre påläst om gamla katastrofer.

• Malmö FF fick ordning på sitt spel genom att snacka igenom arbetsfördelningen mellan bakre mittfältaren Lewicki och mittlåset Bengtsson/Arnason. Nye tränaren Allan Kuhn ville satsa offensivt, uppenbart omedveten om hur laget gick bort sig i Champions League i höstas.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39