13
maj
2019

Allt smalare topp

Premier League har bredden. Nu talar jag om pengar: Ingen annan liga har så många klubbar med outtömliga resurser.

Spurs, Liverpool, Chelsea och Arsenal gör upp om Europatitlarna. Utöver dem var Manchesterklubbarna i kvartsfinal i Champions League. Det är ingen tillfällighet att samma sextett tog de sex första platserna i ligan, då med Man City som mästare.

City spelar också FA-cupfinal nu på lördag. Där möter man Watford men av de fem toppkonkurrenterna i ligan var det bara Man United som orkade slå sig fram till kvartsfinal i den turneringen. Där framgår att de sex i toppen bara är intresserade av penningstinna tävlingar som ligan och europacuperna. Ligacupen är struken sedan länge.

De andra ”stora” ligorna är ännu mer förutsägbara: Frankrike (PSG), Spanien (Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid), Italien (Juventus) och Tyskland (Bayern München) har sedan länge givna mästarfavoriter. Övriga lag kämpar på två fronter – för att undgå konkurs och nedflyttning. Därför var det bra att en talangproducent som Ajax gick till semifinal i CL. Men nästa säsong hittar ni givetvis holländarnas ledande spelare i några av de nämnda klubbarna.

De som redan tjänar mycket kommer att tjäna ännu mera. Någon förändring i maktbalansen finns inte i sikte. Inte så länge som du göder den via tv-bolagen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39