10
juni
2019

Bale på väg till United

Apropå Spanien: Real Madrid står inför en storstädning. Efter en säsong av besvikelser kan 13 spelare få lämna truppen, i så fall till ett genomsnittligt pris av 250 miljoner. För här handlar det om att sälja spelare, inte enbart klippa av kontrakt och mota ut folk.

Real Madrid har redan klart med tre förstärkningar: mittbacken Éder Militão (Brasilien/Porto), kantspelaren Eden Hazard (Belgien/Chelsea) och anfallaren Luka Jović (Bosnien & Hercegovina/Eintracht Frankfurt).

Mer är på väg och för att få till ett rimligt bokslut – som uppfyller UEFA:s Fair Play-regler – måste det också komma in pengar. Det spekuleras vilt kring vilka som kan/ska säljas och Real Madrid är tvingat att ta in tre miljarder den vägen.

Högt på missnöjeslistan står Walesaren Gareth Bale, som inte ligger bra till hos lagets nygamle tränare Zinedine Zidane. Här kommer Manchester United in i bilden, eftersom den klubben också söker köpare. För Uniteds del är det Paul Pogba som skaver. De båda spelar inte på samma plats men socialt sett är det ett klockrent byte. Räkna i så fall med att det blir två försäljningar och inte ett byte rakt av. Det är p g a detta som man absolut vill krama pengar ur lagkaptenen Sergio Ramos.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39