01
oktober
2018

Adjö, Hamad!

AIK tar guldet. Dolkstöten mot Hammarby i vårderbyt och nådastöten i höstmötet framstår som lagets viktigaste segrar. Samtidigt bör Hammarbys ledning analysera varför vårens serieledare vikit ihop sig fullständigt (Hammarby får numera plats i AIK-tränaren Rikard Norlings innerficka).

Den inledande forceringen var bra. Men Bajen lämnade första AIK-mötet groggy med självbilden (där ett SM-guld ingick) på sniskan. Efter andra AIK-mötet påminner de grönvita om ett gammalt ringvrak. Startelvan har varit identisk under lång tid och nu viker nyckelspelarnas form.

I det läget begår lagets kapten Jiloan Hamad en s.k. podd (Cafékampen) där det framgår att han ”med stor sannolikhet lämnar nu i vinter”. Hamad har ett år kvar på kontraktet men också en fastställd försäljningssumma (6 mkr). Det var Hamad som gick i spetsen i våras. Men sedan dess har han blivit alltmer osynlig. Mot Elfsborg var han bänkad.

Den 28-årige Hamad, som anser sig ”ha sina bästa år framför sig”, klarade inte av mentalt att ställas utanför VM-truppen. Han har tidigare under tre år utomlands uträttat noll och intet. Nu vill han gärna få chansen att göra om det. Ge honom den! Låt oss också hoppas att han hittar en klubb som, i likhet med Hammarby, låter honom slippa de övningar i fyspassen som han tycker är för jobbiga.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39