05
november
2018

AIK – för tolfte gången

Rekordpubliken 50 128 hade tänkt sig att AIK skulle säkra SM-guldet mot Sundsvall i söndags. Det hade nog även spelarna tänkt sig. Men fotbollsspelare ska inte tänka för mycket, åtminstone inte under pågående match. Där ska träningspassens nötande betala sig i instinktiva aktioner.

Nu tjorvade saker och ting till sig när man närmade sig GIF-målet. Och som om det inte vore nog var medelpadingarnas målvakt William Eskelinen inställd på att hålla tätt. Han gjorde det med hjälp av sin egen talang, trävirket och AIK:arnas obenägenhet till enkla och naturliga lösningar. AIK var drabbat av guldfrossa. Dock utan att bryta samman totalt. Försvaret höll, trots att mål-Linnér tvingades stå över. Det finns all anledning att tro att klubben säkrar sitt tolfte SM-guld i Kalmar på söndag. Men det borde ju naturligtvis skett på hemmaplan.

Samtidigt, i en annan del av staden, tackade Hammarbys anhängare av Kennedy Bakircioglu med nya rekordpubliksiffran 31 810. Det betydde två saker. Först och främst att Hammarby är publikstarkast i landet för femte året i rad (snitt 23 679) men också att klubbens publik svarat på lagets framgångar. Årets siffra var 1 543 bättre än ifjol, ett trendbrott då publiken dessförinnan krympt en aning under tre år i följd. Och 15 bättre än AIK...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39