03
april
2018

All heder åt Isak

Fler fotbollsspelare borde tänka så här i umgänget med en eller annan journalist: ”Du behöver mig men jag behöver inte dig.”

Något sådant bör ha blixtrat till i skallen på Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson efter helgens bortaseger i Östersund. Att vinna på Jämtkraft är en prestation, något att vara stolt över och ingenting som går att ta för givet på förhand. DIF fixade emellertid detta (1–0) och när det efter matchen är dags för frågor i mixade zonen sticker SR:s utsände fram sin mikrofon och undrar vad ”Isak” tycker om Zlatan.

Det tämligen taktlösa tilltaget föll inte i god jord. Enligt Expressen svarade Isaksson: ”Du kommer hit och din första fråga är om Zlatan. Det kanske är intressant för dig, men jag tycker att det är orättvist, för vi har precis spelat match här.” Efter ett försök från SR-reportern att byta samtalsämne klippte ”Isak”: ”Nej, vi kan inte prata om matchen. Inte efter att du började med Zlatan. Det är så jävla orättvist.” Sedan fortsatte han till omklädningsrummet.

Så ska en slipsten dras. ”Nyhetsintresse” eller inte. Tintinjournalisten fick sig en välförtjänt skrapa när Andreas Isaksson vägrade hälla bensin på en brasa som han inte alls har med att göra. Heders!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39