28
augusti
2017

Alla tål inte framgången

Östersunds FK har gjorde det till synes omöjliga. Man klarade tre hinder och är klart för gruppspelet i Europa League. Det är sagolikt bra gjort och de poäng man eventuellt tar på sex matcher mot Athletic Bilbao, Hertha Berlin och Zorya Luhansk får räknas som bonus.

Klubbledningen har gjort sitt genom att gradvis bredda spelartruppen under sommaren. Lagledningen har gjort sitt genom att rotera spelarna med sikte på maxinsatser i EL-kvalmatcherna.

Allting borde vara så bra som det kan bli. Men det är inte det. Jag pratade med tränaren Graham Potter under den allsvenska upptaktsträffen. Där förklarade han att han aldrig tagit jobbet i ÖFK om han förstått vad som väntade. ”Så illa kan det väl inte vara?” tänkte jag.

Men i kölvattnet av den senaste framgången har förklaringen kommit i trådar på Facebook. En lokal surgubbe skrev: ”Ett lag med 75 procent utlänningar slår ett mittenlag från Grekland är väl ingen större bedrift. Se hur de klarar sig i allsvenskan med risk att ramla ur, nu med ännu flera matcher.”

Det var väl inte så många rätt där. Men det visar på en djup bitterhet över att det inte är IFK Östersund eller Ope IF som har dessa framgångar. Ren sekterism. Gubbjävlar…

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39