23
april
2019

Blåvita gengångare

Det rör på sig i IFK Göteborg. Eller rättare sagt: Det har rört på sig under vintern. I det ögonblick som sportchefen Mats Gren försvann kunde tränaren Poya Asbaghi dra åt sitt håll utan motarbetas av den märklige sportchefen. Truppen har städats ur i vinter och nu slår Asbaghis riktlinjer igenom.

IFK har förhoppningsvis tagit ett definitivt steg och lämnat sitt numera urmodiga, torftiga och publikfientliga spelsätt bakom sig. Det har inte varit så smart att tvinga samtliga spelare att imitera Håkan Mild i sitt uppträdande. Att hellre jaga bollen (och motståndare) än att passa till varandra och försöka hålla bollen inom laget. Inget överdrivet tiki-taka, bara så att man slipper att ideligen vända hem och jaga efter en alltför lång måfåpassning.

Motorn i den här väckelsen är bara 17 år och heter Benjamin Nygren. Han är så gott som bokad för export redan i sommar. Och där har ni på samma gång IFK:s framtid och baksidan med verksamheten. Klubbens ruttna ekonomi gör att Nygren måste säljas. Och redan där kan det väckelsevågen ebba ut. Det är efter förlusten av honom som vi ser om IFK:s riktningsförändring är varaktig eller om det bara är spöken som lurat oss under våren.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39