26
mars
2018

Då går jag till mamma

Destabiliseringsarbetet inför uttagningen av Sveriges VM-trupp är inlett och det styrs från en kommandocentral i Los Angeles.

Förbundskapten Janne Andersson besvarar konsekvent alla frågor om Zlatan Ibrahimovic med att hänvisa till dennes eget beslut om att landslagskarriären är över – ”och där står vi idag”.

Samtidigt säger Zlatan att ”de ringer varje dag och frågar hur jag mår”. En närmare koll ger vid handen att det är SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand som hållit kontakten med Z, ”därför att han är Manchester United-anhängare”. Sjöstrand har också matat media med uttalanden om vikten att ha en god relation med ”den största fotbollsspelare vi har och jag är jätteglad för att vi har en bra dialog, det är viktigt för svensk fotboll”.

På mig låter som om Sjöstrand lägger sig i Anderssons arbete. Om vi tänker oss att Andersson så här långt (med viss rätt) varit kallsinnig till att ta med Z, och Z märkte det, så har denne alltså i stället vänt sig till Sjöstrand. Om pappa säger ett bestämt nej så vänder han sig alltså till mamma.

Att sätta press på Andersson uppifrån för att till varje pris få åka med till VM är ett fult grepp. Att den blåögde Sjöstrand lånar sig till den typen av tjänster är mer än korkat.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39