18
december
2017

Denne Pep...

Pep Guardiola, Manchester City, är inne på elfte säsongen som tränare. Hittills har han lett Barcelona och Bayern München till sammanlagt sex ligasegrar, två Champions League-titlar och tre triumfer i FIFA:s VM för klubblag.

Efter Citys 4–1 på Tottenham Hotspur ser han ut att inom en rimlig framtid också kunna bli engelsk ligamästare. På 18 omgångar har City gjort 56 mål och tagit 52 poäng, elva fler än grannen Manchester United.

Bollinnehavet mot Spurs var med Citys mått futtigt (53/47 – snittet för säsongen är 65/35) men trots det hade man 11–2 i skott på mål och det säger något om hur hopplös uppgiften ter sig för Citys motståndare. Spurs tränare Mauricio Pochettino försökte ta City med hög press. Hans lag ägde bollen oftare än vad något annat lag lyckats med mot City denna höst. Men det kvittade. City har förmågan att möta och avväpna alla sorters motstånd. På sistone har man också börjat skärpa förvaltningen av fasta situationer.

Den motståndartränare som ägnar sina sömnlösa nätter åt att fundera på hur City ska knäckas kommer med stor säkerhet att få fira nästa års julhelg på institution.

Pep kan på sikt försöka överträffa Giovanni Trapattoni, som vann tio ligasegrar i fyra länder samt fem europacuper av olika dignitet och en Interkontinentalcup. Men det är summan av en 40-årig karriär...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39