11
mars
2019

Elektricitet för El Kabir

Moestafa El Kabir är klar för Kalmar FF. Den numera 30-årige avslutaren har haft sina största ögonblick i karriären med Mjällby och Häcken. Försöken att utnyttja den framgången till att lycka på andra håll, mest i Turkiet, har inte fallit ut lika väl.

Förra årets korta gästspel i Häcken ledde Bisters tankar åt ett särskilt håll. För knappt 40 år sedan krockade två storheter när en ung Jan Majlard tog plats på Östra Smålands sportredaktion i Kalmar samtidigt som Kalmar FF:s förre målvakt Tony Ström kom till Fredriksskans med sitt nya lag Malmö FF. Majlard såg matchen och hade sedan sin uppfattning om Ströms framtid klar: Han bör nog koppla elström till kylskåpshandtaget därhemma.

Nu är det dags igen. 220 volt, varken mer eller mindre, bör anslutas till kylen där El Kabir ska bo under tiden i KFF. I likhet med Ström har med tiden blivit tämligen fet och är därför i stort behov av den typen av terapi. Observera att ingen skulle bli gladare än jag om jag hade fel. Ty i idealform är han en spelare som publiken älskar.

• Roligt att Alexander Isak hamnat rätt i Willem II. Frågan är bara vem som tjänar pengar på att han just nu öser in mål. Någon som kommer att köpa nytt armbandsur?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39