15
januari
2018

Förmörkelse över Pretoria

Mamelodi Sundowns anställer Erik Hamrén som sportchef. Det kan öppna en ny marknad för svenskt fotbollsfolk av liknande kaliber. Magnus Haglund, Jörgen Lennartsson och Alexander Axén kan kanske, trots allt, få nya tränarjobb.

Om så blir fallet kan det inte uteslutas att även svenska spelare blir aktuella. Tobias Hysén, snart 36, skubbar numera som en lejonriven gasell men skulle nog se Sydafrika som en utmaning (”Öh, måste jag flytta dit också?”). Rasmus Elm, snart 30, skulle nog trivas i solen (”Öh, måste jag spela matcher också?”) efter sin golgatavandring i Kalmar, där han under tre säsonger deltagit i 33 av 90 möjliga matchtillfällen. Eller kanske kan Kennedy Bakircioglu, 38 i höst, göra det rätta och lämna Hammarby redan nu för att inte i onödan ställa till det för nye tränaren Stefan Billborn. Vad Kennedy skall göra i Sydafrika vet jag däremot inte, mer än att jag starkt rekommenderar honom att utverka tillstånd att spela i panamahatt.

Det här är en problemställning som dock inte drabbar Djurgårdens Kim Källström. För han har insett vad klockan är slagen och avlutat sin aktiva karriär.

Valet av Hamrén är fantasifullt men varken särskilt framsynt eller kreativt och kan skapa permanent solförmörkelse över Pretoria.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39