14
december
2018

Fouad gör det på nytt

Malmö FF tog sig samman och klarade av Besiktas. På bortaplan! För egen del fick jag kalla kårar när jag läste MFF:s laguppställning, med Christensen ställd åt sidan till förmån för mittfältets dubbla hänglås Bachirou/Lewicki.

Men MFF hade inte gett upp på förhand. Det var möjligen där matchen vanns. Det som jag i förstone ansåg vara fegt blev istället ett tecken på kyligt beräknande coaching.

Fouad Bachirou kan sträcka på sig lite extra eftersom han nu under två höstar i följd har varit med om att ta sitt svenska lag till sextondelsfinal i Europa League. Förra året var han Östersunds mittfältsankare och nu MFF:s. Det är ingen tillfällighet. Han är hård, han är uthållig – precis som de flesta inhemska spelare i den rollen – men han är också klok och har både bollkänsla och spelsinne.

Värvningen av Bachirou var en fullträff. Beslutet att kicka tränaren Magnus Pehrsson och valet av Uwe Rösler som efterträdare likaså.

Vad vi nu bör minnas är att Malmö FF tagit sig vidare från en jämförelsevis enkel grupp och att vad som än dyker upp i nästa omgång kan bli en chock för skåningarna.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39