24
april
2017

Full fart framåt utan Zlatan

Manchester United har sex matcher på sig att ta sig förbi Manchester City eller Liverpool. Lyckas laget ta sig upp från femte till fjärde plats i sluttabellen är spel i nästa säsongs Champions League säkrat.

Jag vill påstå att möjligheterna har ökat betydligt i och med den svåra knäskada som Zlatan Ibrahimovic råkat ut för. Ibrahimovic har visserligen gjort 17 ligamål men hans dominerande närvaro och ovilja att ta hänsyn till omgivningen har också låst lagets spel. Titta på tabellen. Manchester United har ett försvarsspel i toppklass men är samtidigt hopplöst efter i offensiv slagkraft. 50 gjorda mål bleknar i jämförelse med de fyra lag som är före (63–70 mål).

Zlatan Ibrahimovics misslyckades i det trimmade kollektivet Barcelona. Det svenska landslaget fungerade också bättre som lag utan honom. I Manchester har hans närvaro gått ut över spelare som Wayne Rooney (petad) och Marcus Rashford (bara 5 ligamål). Paul Pogba har, från sin tillbakadragna position, förgäves försökt få snurr på lagets anfallsspel. Allt har hängt på om Zlatan varit på spelhumör. Om han tjurat och stått stilla har även övriga röda spelare varit markerade. Nu blir hela laget delaktigt i spelet. Det gör att United nu kan lägga i den extra växel som krävs för att rädda säsongen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39