26
februari
2018

Ghoddos ÖFK:s store vinnare

Östersund slår Arsenal på bortaplan (2–1) men får ändå respass i Europa Leagues sextondelsfinal. Att ÖFK nått så långt är en sensation, det är fastslaget sedan länge.

Men att laget samtidigt åkte ur tävlingen därför att man tappat fattningen inför hemmamötet, svikit sina ideal och i princip gett bort matchen (0–3) är något man får leva med. Den insikten måste svida – att ÖFK med rätt inställning mycket väl kunnat rubba ett halvintresserat, reservspäckat och underskattande Arsenal.

Trots att skämskudden i hemmamatchen för första gången var nödvändig rekvisita för anhängarna blev utfallet av matcherna bingo för en spelare. Saman Ghoddos scoutades av flera Premier League-lag och ÖFK:s boss Daniel Kindberg kan nog räkna med att de 50 miljoner han lär tackat nej till under vinterfönstret för sin anfallare kan på vara på väg att förränta sig inför nästa försäljningsperiod.

Ghoddos fyller 25 på eftersommaren. Det är en bra ålder för att ta karriärens avgörande kliv. Och hans status är nu sådan att han kommer att kunna välja klubb. Bara hoppas att ledband och benknotor håller.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39