09
september
2019

Granen knäckt i norsk storm

Förra veckans inlägg handlade om värdet av försiktighet i ett eventuellt skifte i landslagets mittförsvar. Jag pläderade för Andreas Granqvist genom att peka på hans olika roller i Helsingborg och landslaget.

Blågult höll tätt mot Färöarna (4–0) men sumpade poäng mot Norge (1–1). Det svenska baklängesmålet mot norrmännen kom efter ett svagt felpass från just Granqvist. Vänsterbacken Pierre Bengtsson var längre upp i plan och den flanken låg vidöppen när det norska laget utnyttjade felpasset till en motstöt.

Norge spelade in från sin vänsterkant. Granqvists direkte motståndare lät bollen gå förbi och ut på andra kanten. Där kom lagkaptenen Johansen helt fri och kunde slå in 0–1 strax före paus. Ett felpass och sedan blåste det till.

Det betyder att den tilltagande trögheten nu har nått nivåer som är bortom all räddning och korrigering för en 34-årig spelare. Det är bara att tacka Andreas för alla fina insatser men här måste det ta stopp. Striden om gruppens andraplats kommer att bli stenhård och det här målet kan mycket väl hamna i centrum för en efteranalys om varför det sprack.

Anfallsparet Robin Quaison och Alexander Isak har däremot tiden på sin sida.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39