16
juni
2019

HIF gräver egen grav

Helsingborg har startat uselt och nu sparkas tränaren Per-Ola Ljung. Vackert! Men då vill jag veta vad det är för tomtar som har godkänt klubbens värvningspolicy under det senaste året.

Kan det möjligen vara ordförande Krister Azelius? Samme man som några dagar före avskedandet svarade ett kategoriskt ”ja” på tre frågor från Kvällsposten (Ska Ljung behållas? Sitter han säsongen ut? Även nästa säsong?).

Helsingborg har Allsvenskans äldsta lag. Man behöver inte ens börja räkna på det. Det är bara att kolla födelseåren. För majoriteten av spelarna är andrahandsvärdet noll. Dessutom är lagets ”skyttekung”, islänningen Bjarnason (tre mål!), på väg till Kaiserslautern i tyska tredjeligan – en annan klubb som inte har några pengar.

Det är möjligt att Ljung nått vägs ände med det här gubblaget. Men talande är samtidigt att Mikael Stahre ska ha tackat nej till att efterträda Ljung. Om HIF-ledningen hade tänkt till kunde man nu ha stått med ett oerfaret lag som ändå lärt sig något för framtiden. Men nu är man helt utan A-trupp frampå höstkanten. Snyggt jobbat!

Hela den här historien får mig att tänka på ett gammalt skämt: ”Mamma, sopgubbarna är här!” Svaret blev ”Säg att vi inte ska ha något.”

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39