11
december
2017

Hög press ett måste för ÖFK

Åttondelsfinal i Europa League: Östersund mot Arsenal. Både sammanhanget och konstellationen hade för bara ett år sedan varit om inte skrattretande så åtminstone totalt omöjligt. Men nu är det så och i februari gör de upp.

Det är ett par saker att tänka på:

• Hur kommer ÖFK:s lag att se ut? Stannar Sotirios Papagiannopoulos, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Saman Ghoddos och Ken Sema över vintern? Hur har man tänkt att förstärka truppen? Allt hänger på hur pass hårda nypor ordföranden Daniel Kindberg har. Att de är hårda vet vi. Men hur hårda? Hur pass mycket kan han lägga emot när det gäller livsavgörande beslut för spelarna? Och med livsavgörande menas här transfer till välbetalt jobb utomlands, inte till Malmö FF.

• Vilken grundinställning väljer tränaren Graham Potter? I Europa Leagues gruppspel kunde man se spår av överdriven respekt under bortamatcherna i Bilbao och Berlin. Där, om inte förr, tycktes verkligheten vara på väg ikapp och förbi ÖFK. Där valde man att spela med endast två anfallare. Därmed gav man upp den höga press som varit så lönande i andra EL-matcher och därmed försatte man sig själva i svårigheter när motståndarna fick rulla igång anfallen relativt ostörda.

Det är bara att hoppas att ÖFK angriper problemet så oblygt som det bara går. Däri ligger lagets chans.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39