23
april
2018

Hur många syltburkar?

Nu kommer kritiken mot Östersundsbasen Daniel Kindberg. Bland annat betecknar präktiga tant DN hans ledarstil som ”uråldrig”. Det är lite väl opportunt för att kunna tas på allvar. Jag är fortfarande benägen att instämma i vad Östers Stig Svensson sade i sin memoarbok En match i taget apropå föreningsdemokrati.

Hans syn var att den demokratiska processen får fram en styrelse och att den sedan måste få arbeta ifred, utan att tvingas göra tillkännagivanden när man befinner sig mitt i en känslig process.

I fallet Östersund har styrelsen varit minimal. Så har man också kunnat åstadkomma saker utan att några ”friåkande” ledamöter frestats att läcka saker till media. Frågan är nu om det blivit för mycket för en person, om Kindberg stått med både händer och fötter i alla tillgängliga syltburkar.

Den sak som åklagaren skjutit in sig på skedde i ett läge då ÖFK:s likviditet var ansträngd. Var Kindberg införstådd med att hans affärspartners finansiella tillskott var ett resultat av bluffakturor? Visste Kindberg hur det gått till? Var han rent initiativtagare? Jag vet inte. Om åklagaren vet är det också upp till denne att leda saken i bevis. Oavsett vilket är Kindbergs framtida villkor dramatiskt förändrade.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39