15
maj
2017

Jag smälter för Sirius

Nykomlingen Sirius går som tåget. Man har undvikit svindyra värvningar på vägen uppåt. Tränaren Kim Bergstrand har plockat ihop laget efterhand och gjort en del loppisfynd på vägen.

Ta målvakten Josh Wicks, nerbantad till tusen och tät som en greve. Västgöten Jesper Arvidsson på vänsterbacken är en erkänd kvalitetsspelare. Men jag är nyfiken på hur Bergstrand har gjort när han har knådat till Christer Gustafsson, en gång i Hammarby TFF men sedan knappast en övertygande A-lagsspelare under Bajens år i Superettan. Och Moses Ogbu har tagit revansch för sitt platta fall under en halv säsong i Jönköping.

Det bästa till sist: Kingsley Sarfo, vars tre mål hittills möjligen ska ses som ett undantag. Han är bra, yes, men 2014–16 gjorde han endast 6 mål på 60 matcher. Han har dock en utstrålning som gör att publiken älskar honom. Därför hoppas jag att Uppsalaborna inte låter sig avskräckas av den usla gräsmattan, utan tar sig till Studenternas i ännu större skaror än hittills. Om inte annat för att på nära håll studera hur Sirius – i likhet med Jönköping och Östersund – slår till delar fastkörda konkurrenter med häpnad. Mera sånt!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39