07
januari
2018

Jansson kan bli dyrbar

Hammarbys sportchef Jesper Jansson har sagt sitt och tränaren Jakob Michelsen har fått sparken. En av förutsättningarna när Michaelsen skrev på för Hammarby var att han skulle ha visst inflytande över värvningarna. Det hade han förra vintern.

Men så avgick dåvarande sportchefen Mats Jingblad. Efterträdaren Jesper Jansson såg till att nyförvärven vällde in under sommaren. Somliga var efterlängtade men andra totalt obegripliga.

Sander Svendsen gav mersmak. Johan Wiland blev årets spelare. Muamer Tankovic blev det inte. Omflyttning/petning av Svendsen verkar ha varit ett hett ämne efter säsongen. Likaså Tankovic som, i ärligheten namn, inte hade uträttat något. Han sågades vid fotknölarna av färske tv-experten Alexander Axén.

Jansson anser nu att Hammarby ska ha en tränare som tycker precis som han själv i värvnings- och laguttagningsfrågor. Allt annat kommer att tolkas som underminerande handlingar. Vad Jansson inte begriper är att han i och med det förminskar tränaren till en sprattelgubbe som saknar all pondus i omklädningsrummet, ty det är ju ändå Jansson som avgör om det blir nytt kontrakt eller inte. Kanske därför som nämnde Axén redan tackat nej till jobbet.

Något säger mig att Janssons arbetsmetoder kommer att bli dyrbara för Hammarby.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39