18
april
2017

Jibba Dibba Doo!

Ingen boll. Inget spel. Ändå lyckades Hammarby hålla emot AIK och avgöra matchen i andra halvlek. Till Hammarbys pluskonto kan också räknas ett skott i ribban från Jiloan Hamad. Men mest firad blev naturligtvis han som gjorde 2–1-målet – Pa Amat Dibba, mannen som tog vägen från Farsta till Tele2 Arena via Sundsvall. Jibba Dibba Doo! säger Bister.

I Göteborg gjorde Blåvitts anhängare sitt bästa för att göra helgens motståndare AFC Eskilstuna till en svensk upplaga av det i Tyskland hjärtligt hatade RB Leipzig. Emil Forsbergs klubb har köpt sin existens i tysk fotboll på ett sätt som är utan motstycke (man tog över en liten klubb på dekis, döpte om den och satte igång). AFC tog för några år sedan över Väsby Uniteds plats. Väsby hade då i sin tur gått ihop med Café Opera, som i sin tur tidigare slagits samman med Djursholm Fotboll. Till i år har man flyttat från Solna till Eskilstuna.

Vad de plakatbärande blåvita fansen inte begriper är att detta är nyskapande. Om man nu ska hälsa gästande lag med otrevliga tillmälen, som skedde i Göteborg, bör man åtminstone vara säker på att det egna laget är kapabelt att vinna. Det blev 1–1 och det innebär att Blåvitts fans denna gång tog lika fel som klubbledningen brukar göra när man lägger årsbudgeten.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39