27
augusti
2018

Maktskifte i Norrland

Östersunds FK är, just nu, ett potentiellt medaljlag. Efter en skakig start på säsongen har laget klättrat i tabellen.

Men frågan är hur länge det varar. Efter lagets beundransvärda insats i Europa Leagues gruppspel har sju ordinarie spelare försvunnit.

I tur och ordning: Gabriel Somi (New England Revolution), Fouad Bachirou (Malmö FF), Sotirios Papagiannopoulos (FC København), Ken Sema (Watford), Brwa Nouri (Bali United), Alhaji Gero (Esteghlal) och Saman Ghoddos (Amiens). Det är spelare som i flera fall ratats av sina första (elit-)klubbar för att sedan arbeta sig tillbaka in i finrummet. De har själva skapat möjligheter att tjäna större pengar utomlands.

Men just nu, efter alla dessa avgångar, är laget försvagat. Det visade sig inte minst i helgens möte med GIF Sundsvall, det f.d. konkursboet. Sundsvall vann den matchen (2–1) efter ett sent mål. En lyckosam satsning på spanjorer gör att GIF för första gången i mannnaminne spelar fotboll, i stället för att brottas och tjonga. En av spanjorerna lämnade i somras men fem är kvar och tillsammans får man ut mesta möjliga av Linus Hallenius, som nu börjat göra mål även i Allsvenskan.

Allt talar, just nu, för att GIF Sundsvall tar över som Norrlandsetta.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39