27
november
2017

Mellberg till Bajen?

Allsvenska nykomlingen Brommapojkarna blir av med sina tränare. Assistenten Azrudin Valentic tycks ta över Dalkurd medan huvudtränaren Olof Mellbergs nya adress är osäker.

Mellberg hade under 2017 dispens för att leda BP och det undantaget hade förlängts för 2018. Utbildad eller inte – Mellberg har en bred och långvarig erfarenhet av elitfotboll. Det som inte riktigt har framgått är om undantaget för hans del endast gäller BP eller är giltigt generellt sett. Frågan är alltså: Kan han ta en annan allsvensk klubb?

Om så är fallet kan ett nytt jobb finnas på lut inom närområdet. Mellberg med familj har hunnit rota sig i Brommastadsdelen Ålsten och någon flytt inom landet är knappast aktuell. Därför blev det inget med IFK Göteborg. Kanske är han inställd på ett års ledighet. Men han skulle säkert lyssna intresserat om t.ex. Hammarby hörde av sig.

Hammarbys ledning är nämligen allt annat än nöjd med säsongen som gick. Danske tränaren Jakob Christensen tog visserligen laget till den hittills bästa placeringen (9:a) efter återkomsten. Men året har varit en berg- och dalbana med många bortslarvade poäng och det gäller särskilt avslutningen, 1–3 hemma mot nedflyttningsklara Halmstad.

Christensen har varit arg många gånger under året. Men någon verklig kontroll över spelarna har han inte haft.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39