10
april
2017

MMA på Studenternas

IFK Göteborg gjorde vad man skulle och fick tre poäng med sig hem från Uppsala efter att ha besegrat nykomlingen Sirius med 2–0. Allsvenskans återkomst till Uppsala efter 43 år blev dock ett spelmässigt bottennapp på Studenternas naturgräsplan, som har någon månad kvar till spelbart skick.

Men underhållning blev det, även om publiken fick vänta till matchens absoluta slutskede. IFK:s mittfältare Sebastian Eriksson satte en av sina patenterade vårdslösa tacklingar mot hemmalagets Kingsley Sarfo, som reagerade med att måtta ett slag mot Eriksson. På det följde allmänt tumult.

Kim Bergstrand, tränare för Sirius, anmärkte syrligt att Sebastian Eriksson "är bäste MMA-spelaren i den här serien". Eriksson, vars karriär innehåller 7 allsvenska mål och 35 gula kort, kan nog (dessvärre) inte beskrivas bättre än så och det känns inte alldeles tryggt för motståndarna när denna taggiga jordfräs på vänsterkanten får sina infall.

Eriksson får hållas därför att han ute på kanten sällan möter någon som sätter hårt mot hårt. Möjligen är han för feg för att spela centralt. Helt säkert är dock att han är för dålig fotbollsspelare för det.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39